Ruská mliečna polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
špenát
40
g
maslo
1
ks
cibuľa
1
liter
mlieko
50
g
strúhanka
soľ
1/4
liter
sladká smotana
1
ks
uvarené vajce natvrdo
postup
1.
Očistený a opraný špenát povaríme približne tri minúty. Potom ho scedíme a veľmi jemne nasekáme. Dáme ho na maslo s nastrúhanou cibuľou chvíľku dusiť.
2.
Prilejeme vriace mlieko, osolíme, primiešame strúhanku a povaríme. Nakoniec prilejeme smotanu a pridáme polovicu natvrdo uvareného vajíčka. Rozmixujeme. Do polievky môžeme pridať aj kúsky opečeného chlebu.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.