Pridať recept

Ruská mliečna polievka

ingrediencie

500 g
špenát
40 g
maslo
1 ks
cibuľa
1 liter
mlieko
50 g
strúhanka
soľ
1/4 liter
sladká smotana
1 ks
uvarené vajce natvrdo

postup

1.
Očistený a opraný špenát povaríme približne tri minúty. Potom ho scedíme a veľmi jemne nasekáme. Dáme ho na maslo s nastrúhanou cibuľou chvíľku dusiť.
 
2.
Prilejeme vriace mlieko, osolíme, primiešame strúhanku a povaríme. Nakoniec prilejeme smotanu a pridáme polovicu natvrdo uvareného vajíčka. Rozmixujeme. Do polievky môžeme pridať aj kúsky opečeného chlebu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...