Kyslá polievka z údeného mäsa
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
vývar z údeného mäsa
4
ks
vajce
1/2
PL
masť
1/2
PL
hladká múka
1
ks
cibuľa
trochu
mleté čierne korenie
1
ks
bobkový list
2
dl
kyslá smotana
trochu
ocot
trochu
soľ
postup
1.
Múku opražíme nasucho doružova, pridáme masť a zalejeme vývarom z údeného mäsa a smotanou. Potom pridáme očistenú cibuľu, bobkový list, mleté čierne korenie a varíme.
2.
Do vriacej polievky zavaríme po jednom vajíčku tak, aby sa udržalo pohromade. Necháme asi 6 - 8 minút variť. Nakoniec podľa chuti osolíme, okyslíme octom a ešte povaríme. Pred podávaním z polievky vyberieme bobkový list a cibuľu.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.