Pridať recept

Kyslá polievka z údeného mäsa

ingrediencie

1 liter
vývar z údeného mäsa
4 ks
vajce
1/2 PL
masť
1/2 PL
hladká múka
1 ks
cibuľa
trochu
mleté čierne korenie
1 ks
bobkový list
2 dl
kyslá smotana
trochu
ocot
trochu
soľ

postup

1.
Múku opražíme nasucho doružova, pridáme masť a zalejeme vývarom z údeného mäsa a smotanou. Potom pridáme očistenú cibuľu, bobkový list, mleté čierne korenie a varíme.
 
2.
Do vriacej polievky zavaríme po jednom vajíčku tak, aby sa udržalo pohromade. Necháme asi 6 - 8 minút variť. Nakoniec podľa chuti osolíme, okyslíme octom a ešte povaríme. Pred podávaním z polievky vyberieme bobkový list a cibuľu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať