Poľovnícka roláda
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
srnčie mäso z chrbta
4
ks
borievka
2
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
120
g
prerastená slanina
trochu
potlčené korenie
štipiek
soľ
trochu
maslo
200
ml
hubový bujón
100
ml
sladká smotana
trochu
citrónová šťava
postup
1.
Mäso vykostíme, odblaníme, rozrežeme na plát, ktorý posypeme potlčenými borievkami a na niekoľko minút dáme na chladné miesto. Potom ho naklepeme, okoreníme, posolíme a potrieme pretlačeným cesnakom. Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky, rozložíme na mäso s plátkami slaniny a skrútime. Zviažeme niťou a na rozohriatom masle opečieme zo všetkých strán. Podlejeme bujónom a dusíme domäkka.
2.
Počas dusenia obraciame a polievame. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme mierne vyšľahanou smotanu, povaríme a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s dusenou zeleninou a žemľovou knedľou.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.