Pridať recept

Polievka z jarabíc

ingrediencie

2 ks
jarabica
trochu
soľ
1,25 litre
voda
trochu
celé čierne korenie
250 g
zemiaky
100 g
mrkva
100 g
kapusta biela hlávková
30 g
masť

postup

1.
Očistené a umyté jarabice vložíme do osolenej vody, okoreníme celým čiernym korením a uvaríme do polomäka. Potom jarabice vyberieme, vykostíme, mäso pokrájame na malé kúsky, kosti vložíme späť do polievky a varíme ešte 40 až 50 minút.
 
2.
Očistené zemiaky, kapustu a mrkvu postrúhame, opražíme na masti, zalejeme precedeným vývarom, pridáme krájané mäso a všetko spolu uvaríme do mäkka. Hotovú polievku ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať