Dvojité koláčiky
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto I
200
g
hladká múka
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
100
g
maslo
2
ks
vaječný žĺtok
ríbezľová alebo malinová marmeláda
Cesto II
2
ks
vaječný bielok
120
g
práškový cukor
50
g
lieskové oriešky
postup
1.
Cesto I: Múku si rozmiešame s kypriacim práškom. Pridáme k nej maslo, žĺtky, práškový a vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme cesto a dáme na chladné miesto.
2.
Potom vo vyvaľkáme, povykrajujeme a naplníme do formičiek v tvare košíčkov. Takto naplnené upečieme v mierne teplej rúre. Keď sú upečené naplníme ich marmeládou. Na ňu dáme druhé cesto, znova vložíme do mierne vyhriatej rúry a pomaly už len dosušíme.
3.
Cesto II: Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a po lyžiciach do neho pridávame práškový cukor, pomleté opražené oriešky. Zmes dáme do vrecúška s rúrkou a potom ho dávame na marmeládu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.