Zapekaný karfiol s vajciami a syrom
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
karfiol
4
ks
uvarené vajce natvrdo
70
g
maslo
40
g
hladká múka
300
ml
mlieko
2
PL
olej
100
g
tvrdý syr
4
ks
rajčiak
10
g
strúhanka
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Karfiol očistíme, vložíme do osolenej vody a uvaríme do mäkka.
2.
Vajcia nakrájame na plátky.
3.
Zo 40 g masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime mliekom, rozmiešame a povaríme, kým omáčka zhustne. Osolíme, okoreníme a primiešame 3/4 nastrúhaného syra.
4.
Paradajky na chvíľu ponoríme do vriacej vody, ošúpeme, nakrájame na štvrtiny a tri z nich opečieme na oleji.
5.
Uvarený karfiol osušíme, rozoberieme na menšie kúsky a uložíme do väčšej maslom vymastenej formy na pečenie.
6.
Obložíme vajciami, opečenými rajčiakmi, zalejeme syrovou omáčkou a posypeme zvyšným syrom, ktorý sme zmiešali so strúhankou. Na vrch položíme plátky zvyšného masla a upečieme v rúre počas 8 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.