Štefanská hovädzia pečienka
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzie mäso
50
g
údená slanina
1
ks
uvarené vajce natvrdo
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
1
ks
cibuľa
postup
Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme hranolčekmi slaniny. Ostrým nožom v strede urobíme otvor a vtlačíme uvarené vajce. Otvor uzavrieme kovovou ihlou, osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na oleji, vložíme mäso, opečieme zo všetkých strán, podlejeme vriacou vodou, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka. Počas pečenia mäso obraciame, polievame šťavou a podľa potreby aj vodou. Mäkké mäso nakrájame na plátky. Podávame s dusenou ryžou a zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.