Zemiakové šúľance s makom
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky
200
g
jemná hrubozrná múka
1
ks
vajce
4
PL
slnečnicový olej
soľ
150
g
mak
200
g
hnedý cukor
postup
Najprv si necháme uvariť zemiaky v pare. Po ich vychladnutí ich pretlačíme. Cesto si vypracujeme z múky, zemiakov, vajec a soli. Vyvaľkáme si na pomúčenej doske veľký šúľok, ktorý následne pokrájame na dieliky. Každý tento jeden dielik si rozšúľame na hrúbku asi 2 cm a nožom krájame asi 5 cm dlhé šúľance. Tieto vytvorené šúľance dáme do osolenej vriacej vody variť. Nakoniec ich posypeme makom a cukrom, avšak nezabudnite ich poliať olejom.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.