Srnčie mäso na víne
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
srnčie stehno
50
g
údená slanina
3
PL
olej
15
g
koreňová zelenina
2
ks
cibuľa
100
ml
červené víno
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
cukor
trochu
bobkový list
1
ks
citrón
1
PL
paradajkový pretlak
zavárané brusnice
postup
1.
Mäso vykostíme, odblaníme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Mäso potom obviažeme pevnou niťou.
2.
Na panvicu dáme rozohriať olej a zľahka na ňom opražíme kolieska cibule, na malé kúsky pokrájanú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler) a potom pridáme mäso. Opražíme ho z každej strany, potom ho podlejeme vodou, pridáme trochu citrónovej kôry, bobkový list a dáme piecť.
3.
Mäso vyberieme, šťavu vydusíme, pridáme múku, paradajkový pretlak, 4 až 5 lyžíc brusníc, vodu a dusíme. Potom šťavu precedíme, prepasírujeme do nej zeleninu, pridáme cukor, citrónovú šťavu, prilejeme víno a krátko povaríme. Ako príloha sa hodia varené zemiakmi, ktoré môžeme poliať šťavou.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.