Pridať recept

Pstruh na pare so zelenou omáčkou

ingrediencie

1/2 liter
zeleninový vývar
4 ks
filety zo pstruha
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2 ks
cibuľa
1 KL
arašidový olej

Omáčka

1 zväzok
petržlenová vňať
1 zväzok
pažitka
1 zväzok
koriandrová vňať
0,3 litrov
cmár
trochu
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Vývar necháme zovrieť vo woku. Pstruha posolíme a pokoreníme. Ošúpanú cibuľu pokrájame na tenké kolieska a poukladáme na pstruha.
 
2.
Naparovací nadstavec potrieme olejom a naň položíme pstruha. Nadstavec potom postavíme do woku, priamo nad vývar. Prikryjeme a varíme v pare 8-10 minút.
3.
Medzitým si pripravíme omáčku. Opláchnutú petržlenovú vňať, pažítku a koriander osušíme a pokrájame nadrobno. Spoločne s cmarom zmixujeme na kašu. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením.
4.
Pstruhy rozdelíme na taniere a prelejeme omáčkou. Ako príloha sú vhodné zemiaky uvarené v šupke alebo ryža a miešaný šalát.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať