Slovenský zemiakový šalát (bez majonézy)
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
menšie zemiaky
3
ks
cibuľa
2
PL
horčica
petržlenová vňať na ozdobu
Nálev
voda
ocot
cukor
soľ, celé čierne korenie, bobkový list
postup
Výborný kyselkavý šalát podľa receptúr našich starých mám:
1.
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu posekáme nadrobno a pridáme k zemiakom.
2.
Prevaríme vodu s octom, soľou, mletým čiernym korením, bobkovým listom a cukrom a týmto nálevom zalejeme zemiaky s cibuľou.
3.
Potom pridáme horčicu. Premiešame a necháme vychladnúť do druhého dňa (aspoň 12 hodín).
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.