Pridať recept

Mandľový cheesecake

12
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

110 g
maslové sušienky
100 g
mandle
5 PL
mlieko

Plnka

500 g
jogurt
150 g
práškový cukor
1 ks
tvaroh
mandľová aróma
2 PL
kukuričný škrob
1 ks
vanilkový cukor

postup

1.
Sparíme mandle a olúpeme. Nalámeme ich najemno spolu so sušienkami a k tejto zmesi pridáme mlieko. Papierom na pečenie vystelieme tortovú formu a na dno rozložíme hmotu. Dáme zapiecť korpus asi na 5 minút do rúry, necháme ho vychladnúť a strčíme na chvíľku do mraziaku.
 
2.
Medzitým si pripravíme náplň a vylejeme ju na studený korpus. Cheesecake pečieme 75 minút na 150°C v rúre, v do ktorej sme dali nádobu s teplou vodou. Dvierka počas pečenia neotvárame. Keď je koláč hotový necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote. Dobré je ho uložiť na noc do chladničky. Môžeme posýpať mandľovými lupienkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
20.9.2019 17:19 | |
+0 -2
Cheesecake výborný, len priveľa cukru.. Vanilkový cukor som nepridávala vôbec a stále to bolo privela.. Chuť som našťastie zmiernila kyslou smotanou :)
Podobné články
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Výborné tvarohové rezy
Víkendové pečenie: 3 tvarohové rezy, ktoré musíte vyskúšať
Kráľom koláčových plniek je tvaroh. Že mu tento titul právom patrí, dokážeme v týchto mňam rezoch.
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Cheesecake
5 receptov na ľahučký cheesecake
Päť variácií na jemné krémové koláče, ktoré sú skrátka neodolateľné.
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...