Pridať recept

Maslové halušky

ingrediencie

4 dl
mlieko
50 g
maslo
trochu
soľ
250 g
hrubá múka
2 ks
vajce

postup

1.
Mlieko, maslo a trochu soli dáme do hrnca a varíme. Do vriaceho mlieka vsypeme za stáleho miešania preosiatu múku a miešame, až kým sa cesto neprestane lepiť na steny nádoby. Potom odstavíme z ohňa. Keď bude vychladnuté, pridáme doň po jednom vajcia.
 
2.
Z takto pripraveného cesta vykrajujeme lyžicou halušky a hádžeme ich do osolenej vriacej vody, kde ich varíme 2 až 5 minút. Po uvarení halušky prepláchneme najprv studenou a potom teplou vodou, aby nevychladli. Podávame k minútkam.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ingrediencie na vianočné pečenie
Už žiadne suché ani drobivé cesto! Tieto RADY zachránia vaše vianočné pečenie, kedy použiť maslo, olej, masť či margarín?
Tuky nemôžu chýbať v žiadnom koláči, reze, torte či dezerte. Pri pečení sú nevyhnutné ako nástroj...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky je tvrdé a ťažko sa natiera na chlieb. Na správnu konzistenciu sa zmení až približne po pol...