Pridať recept

Vývar z králika s pečeňovými haluškami

Vývar z králika s pečeňovými haluškami
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

300 g
predné králičie mäso
2 ks
celé čierne korenie
1 ks
celé nové korenie
2 ks
mrkva
100 g
zeler
1 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
1 zväzok
petržlenová vňať

Halušky

100 g
králičia pečeň
1 ks
vajce
3 PL
strúhanka
1 PL
hrubá múka
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Umyté mäso spravíme vriacou vodou, vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme soľ, cibuľu, korenie a varíme, až kým mäso nezmäkne. Na konci varenia pridáme očistenú zeleninu. Uvarenú polievku precedíme, zavaríme halušky a varíme asi 5 minút. Mäso oberieme z kostí, nadrobno pokrájame a pridáme do polievky. Nakoniec dochutíme soľou a posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
 
2.
Halušky: Umytú pečeň pokrájame nadrobno, pridáme vajce, soľ, múku, najemno postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, korenie, premiešame a zahustíme strúhankou. Necháme niekoľko minút odpočívať. Keby bolo cesto riedke, pridáme strúhanku. Nakoniec zamiešame posekanú vňať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Najlepšie mäso na vývar. Bude dokonale výrazný a chutný
Je to jedna z najobľúbenejších polievok a klasika našej kuchyne. Nič sa nevyrovná domácemu vývaru. Je...
TOP
Kurací vývar
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu, ale lepší nebude. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Zasýti, zahreje, dodá cenné živiny, chutí výborne a väčšina z nás si bez neho nedeľný obed nevie ani len...
Recept na kolagénový vývar
Najpodceňovanejšia superpotravina. Používali ju už naše prababičky
Skrášľuje, posilňuje telo a výborne chutí. Pri pravidelnej konzumácii zlepšuje imunitu a má pozitívny vplyv...