Slepačia polievka s knedličkami
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
ks
sliepka
2
ks
pór
3
ks
mrkva
2
ks
petržlen
1
ks
feferónka
štipiek
rozmarín
štipiek
tymian
štipiek
soľ
1
zväzok
petržlenová vňať
Knedličky
250
ml
voda
70
g
paradajkový pretlak
1
ks
vajce
štipiek
soľ
100
g
hrubá múka
20
g
maslo
100
g
tvrdý syr
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Sliepku umyjeme, dáme do studenej vody a varíme asi 60 minút. Medzitým očistíme a umyjeme pór, mrkvu, petržlen a pokrájame na maličké kocky. Dáme do vývaru spolu s tymianom, rozmarínom a varíme, kým všetko nezmäkne. Nakoniec zvaríme knedličky, posypeme petržlenovou vňaťou a posolíme.
2.
Knedličky: Vodu, paradajkový pretlak, soľ a maslo privedieme k varu, postupne vmiešame múku a za stáleho miešania varíme, kým sa začne cesto oddeľovať od hrnca. Necháme vychladnúť a vmiešame vajce, postrúhaný syr a posekanú vňať. Vypracujeme a formujeme malé knedličky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.