Hráškový krém
5
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
konzerva
hrášok môže byť aj čerstvý
1
ks
maslo
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
trochu
mletý muškátový oriešok
2
poháre
vývar
1
ks
špalda
1
ks
sladká smotana
1
ks
vajce
1
ks
cibuľa
1
stonka
petržlenová vňať
postup
Hrášok opražíme na rozohriatom masle, pridáme soľ, čierne korenie, muškát, zalejeme vývarom a podusíme. Z múky, opražených zrniek špaldy, sladkej smotany, vajíčka, osmažeme cibule a nesekanej petržlenovej vňate urobíme cesto, necháme ho odstáť, potom lyžičkou formujeme malé knedlíčky, ktoré vkladáme do vriacej posolenej vody. Uvarené knedlíčky vložíme do Hráškového krému.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.