Pridať recept

Zapečené papriky so sardinkami

ingrediencie

8 ks
zelená paprika
100 g
parmezán
2 PL
strúhanka
2 PL
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ

Plnka

200 g
ryža
250 g
sardinky
2 ks
uvarené vajce natvrdo
1 KL
citrónová šťava
1 PL
petržlenová vňať
1 PL
koriander
4 strúčiky
cesnaku

postup

1.
Odkrojíme vŕšky paprík, zbavíme ich semien a zvnútra, ale aj zvonka ich posolíme a pokoreníme. Necháme odkvapkať sardinky, rozmliaždime ich, zmiešame s ryžou, citrónovou šťavou, pokrájanými vajciami, prelisovaným cesnakom, pokrájaným koriandrom a petržlenovou vňaťou.
 
2.
Naplníme papriky zmesou, priklopíme vŕšky a dáme ich do vyhriatej rúry do pekáča s olejom. Budeme ich chvíľku piecť a obraciať, zmiernime teplotu a trošku ich podlejeme a pečieme 20 minút.
3.
Na záver ich posypeme nastrúhaným syrom, ktorý sme premiešali so strúhankou a zapekáme ešte 10 minút dozlata. Servírujeme teplé, ale aj nastudeno s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...