Pridať recept

Pečené papriky plnené mäsom

ingrediencie

8 ks
paprika
6 ks
paradajka
200 ml
smotana
2 PL
olivový olej
1 PL
hladká múka
1 KL
sladká mletá paprika
olej na vymastenie

Plnka

100 g
ryža
500 g
bravčové mäso mleté
2 ks
cibuľa
1 ks
vajce
4 strúčiky
cesnaku
petržlenová vňať
soľ

postup

1.
Odkrojíme vŕšky paprík a zbavíme ich semienok. Mleté mäso premiešame s vajcom, pokrájanou cibuľou, uvarenou ryžou, prelisovaným cesnakom, nakrájanou petržlenovou vňaťou a soľou. Touto zmesou naplníme papriky, priklopíme vŕšky a rozložíme ich do vymasteného pekáča. Na vrch rozložíme plátky paradajok a trošku podlejeme vodou.
 
2.
Budeme ich piecť vo vyhriatej rúre približne pol hodinu. Medzitým do rozohriateho oleja vsypeme múku, premiešame a pripravíme svetlú zápražku. Poprašíme mletou paprikou, premiešame a vmiešame do šťavy v pekáči. Dusíme pomaly približne štvrť hodinu, na záver šťavu zjemníme smotanou a prehrejeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...