Pridať recept

Lasagne s mäsom a sušenými paradajkami

Lasagne s mäsom a sušenými paradajkami
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

200 g
parmezán
500 g
lasagne
400 g
mleté hovädzie mäso
100 g
sušené paradajky v oleji
80 g
kapary
2 PL
olivový olej
2 PL
paradajkový pretlak
2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
mletá rasca
soľ
bazalka
petržlenová vňať
maslo na vymastenie

postup

1.
Na rozohriatom oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mäso a osolíme, okoreníme a pomaly pražíme. Následne pridáme pokrájané sušené paradajky, ktoré sú odkvapkané od oleja, ale ten si odložíme bokom. Potom pridáme pretlak a pokrájanú petržlenovú vňať a čerstvú bazalku. Budeme dusiť približne 50 minút a podľa potreby podlievame vodou. Ku koncu dusenia ešte pridáme kapary.
 
2.
Lasagne uvaríme, precedíme ich a necháme odkvapkať. Maslom vymastíme zapekaciu misu, na dno rozložíme vrstvu cestovín, prelejeme ich omáčkou a posypeme postrúhaným syrom. Takto pokračujeme, kým máme dosť surovín a poslednú vrstvu tvoria cestoviny, ktoré posypeme syrom. Ešte lasagne pokvapkáme olejom zo sušených paradajok a budeme zapekať asi 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
opal8
8.8.2013 18:09 | |
+1 -0
lasgne ale vôbec netreba variť - uvaria sa v šťave ktorú pustí plnka ! vyskúšané, overené, lasagne som varila iba raz, a že ich robím často.... domáce robené lasagne ale samozrejme najprv uvariť..
Podobné články
Tradičný bešamel: Takto ho zvládnete vždy na jednotku
Francúzsku omáčku, ktorá sa používa na zapekanie jedál, suflé, na lasagne, do musaky či ako základ iných...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Jednohubky
Vysmážané mini lasagne
Ak do prevarených plátov na lasagne zaviniete mäsovú plnku a bešamel a dáte rolku zamraziť, môžete ju neskôr...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...