Žlikrofi
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
vajce
2
PL
masť
Cesto
3
ks
vajce
500
g
hladká múka
2
PL
olej
trochu
voda
soľ
Plnka
2
ks
cibuľa
4
ks
zemiaky
1
ks
vajce
2
strúčiky
cesnaku
2
PL
masť
3
PL
strúhanka
soľ
petržlenová vňať
mletá rasca
mleté čierne korenie
majorán
muškátový kvet
postup
1.
Cesto urobíme z vajec, preosiatej múky, oleja, vody a soli. Rozdelíme ho na 2 diely a vyvaľkáme.
2.
Zemiaky ošúpeme a uvaríme ich v posolenej vode, rozmliaždime, pridáme na masti opraženú cibuľu a cesnak, vajce, okoreníme, osolíme a ochutíme pokrájanou petržlenovou vňaťou a ak je to potrebné zahasťujeme struhánkou.
3.
Na jeden plát cesta rozdelíme plnku, druhý plát potrieme vyšľahaným vajíčkom, priložíme ho plát s plnkou a pritlačíme, aby sa dobre spojili. Potom ich pokrájame a vyformujeme z nich pirohy. Uvaríme ich v posolenej vode, precedíme a omastíme ich masťou.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.