Ravioli so špenátom
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
3
ks
vajce
350
g
hladká múka
100
ml
voda
Plnka
150
g
syr Ricotta
4
PL
strúhanka
2
strúčiky
cesnaku
200
g
čerstvý špenát
1
PL
maslo
1
ks
vajce
mleté čierne korenie
soľ
mletá rasca
muškátový orech
Omáčka
150
ml
kyslá smotana
100
g
šunka
3
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
100
ml
zeleninový vývar
1
ks
citrón
100
g
šampiňóny
1/2
ks
pór
4
strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
oregano
Ďalej
100
g
parmezán
postup
1.
Cesto: Rozšľahané vajcia dáme do preosiatej múky a postupne prilievame vodu. Vypracujeme hladké a pružné cesto, ktoré by nemalo byť príliš tvrdé, ani sa nesmie lepiť na ruky či dosku. Podľa potreby pridávame múku alebo vodu. Cesto necháme odpočívať pod utierkou minimálne pol hodinu.
2.
Vriacou vodou sparíme špenát a posekáme ho celkom nadrobno. Pridáme vajce, syr, koreniny, maslo, soľ, prelisovaný cesnak a podľa potreby zahustíme strúhankou.
3.
Cesto vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska a do stredu navŕšime plnku, prikryjeme vrchným kolieskom a okraje poriadne stlačíme. Potom ich uvaríme v posolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať.
4.
Na zohriatom oleji speníme pokrájanú cibuľu, pór, prelisovaný cesnak, pridáme šampiňóny a šunku a ďalej opekáme. Okoreníme, osolíme, prilejeme smotanu, prikryjeme a dusíme približne 10 minút. Podľa potreby podlievame vývarom. Na záver omáčku ochutíme citrónovou šťavou.
5.
Uvarené ravioli zmiešame s omáčkou,ozdobíme petržlenovou vňaťou. Parmezán postrúhame a servírujeme ho zvlášť, aby si každý dal podľa chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.