Hovädzie shabu-shabu
4
porcie
116
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hovädzie stehno
1
ks
biela reďkovka 10cm
200
g
huby šitake
8
ks
mladá cibuľka
200
g
čínska kapusta
200
g
klíčky
300
g
čínske vaječné rezance
1
KL
sezamový olej
1,2
litre
zeleninový vývar
2
PL
rybycia omáčka
Čili omáčka na namáčanie
8
PL
shoyu
2
PL
čili omáčka
2
ks
mladá cibuľka
postup
1.
Hovädzie mäso zabalíme do mikroténovej fólie a naplocho uložíme na 50 minút do mrazničky.
2.
Medzitým ošúpeme bielu reďkovku a pokrájame ju priečne na tenké plátky, ktoré potom nakrájame na 2,5 cm trojuholníky alebo kosoštvorce. Spolu s hubami, čínskou kapustou, mladou cibuľkou a výhonkami všetko dáme od malých misiek. Prikryjeme mikroténovou fóliou a a ž do podávania skladujeme v chladničke.
3.
Rezance povaríme v kastróle s vriacou vodou 3 minút alebo podľa návodu na obale. Hotové rezance scedíme, zmiešame so sezamovým olejom a pridáme do tanierov.
4.
Hovädzie mäso vyberieme z mrazničky a priečne cez vlákno pokrájame na priesvitné plátky. Naaranžujeme ho na taniere vedľa zeleniny. Až do podávania skladujeme v chladničke. Zmiešame prísady na čili omáčku a rozdelíme ju do 4 malých misiek. Odložíme nabok.
5.
Tesne pred podávaním necháme vývar takmer zovrieť, vmiešame rybaciu omáčku a prelejeme ho do nádoby na fondue. Nádobu umiestnime nad horák doprostred stola a vývar necháme mierne zovrieť. Každý z hostí si potom dá na 30-60 sekúnd do vývaru variť niekoľko kúskov húb, reďkovky, cibuľky, klíčkov a mäsa, potom pridá trochu čínskej kapusty a nechá variť ešte 30 sekúnd. Z vývaru si hotovú zmes vyberieme dierkovanou lyžicou. Jedlo sa konzumuje paličkami a jednotlivé sústa sa namáčajú do omáčky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.