Pridať recept

Zapečené bravčové kotlety s kapustou

Zapečené bravčové kotlety s kapustou
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

300 g
klobása
2 PL
masť
400 g
kvasená kapusta
800 g
bravčová kotleta
100 ml
biele víno
2 PL
olej
2 ks
cibuľa
1 PL
cukor
1 PL
ocot
100 ml
smotana
rasca
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Na okrajoch narežeme kotlety, potom ich poklepeme, okoreníme, osolíme. Potom klobásy rozrežeme po dĺžke a môžeme ich nasekať na hrebienok.
 
2.
Nakrájanú cibuľu speníme na rozohriatej masti, pridáme kapustu, potom ju posypeme rascou, podlejeme vodou, premiešame a prikryté budeme pomaly variť približne štvrť hodinu. Následne kapustu ochutíme cukrom, octom, zjemníme smotanou a budeme dusiť približne 20 minút, až kým sa smotana celkom nevstrebe.
3.
Prudko opečieme kotlety z oboch strán ba rozohriatom oleji, následne znížime teplotu a ešte chvíľku poopekáme. Vyberieme, odložíme na teplé miesto a klobásu opečieme vo výpeku.
4.
Do zapekacej misy budeme klásť kapustu, kotlety, klobásy a posypeme rascou, podlejeme vínom a v predhriatej rúre budeme zapekať asi štvrť hodinu. Servírujeme s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Ako správne skladovať kapustu
Kapusta: Ako ju správne skladovať, aby vydržala svieža a chrumkavá čo najdlhšie
Kapustu môžete bezpečne uskladniť až na niekoľko mesiacov. Poradíme ako.
Čínska kapusta
Super zdravá, chrumkavá a lacná čínska kapusta
Málo kalórií a more nutričných benefitov. Taká je čínska kapusta.
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...