Pridať recept

Lahodná piškótová roláda

ingrediencie

Cesto

75 g
maslo
75 g
krupicový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
5 ks
vajce
2 PL
rum
75 g
hladká múka
1 ČL
prášok do pečiva

Plnka

1/2 liter
šľahačka

Na ozdobu

podľa chuti
práškový cukor
podľa chuti
čokoláda

postup

1.
Jemne vymiešame zmäknuté maslo, postupne pridávame krupicový cukor, vanilkový cukor, 5 žĺtkov a rum. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a jemne ho vyklopíme na hmotu zo žĺtkov a masla. Zmiešame múku s práškom do pečiva, nasypeme na sneh z bielkov a všetko opatrne premiešame.
 
2.
Vzniknuté cesto rozotrieme na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 185 stupňov asi 12 až 15 minút. Upečený plát ihneď vyklopíme na papier, ktorý sme posypali práškovým cukrom, a zrolujeme.
3.
Po vychladnutí roládu mierne rozvinieme a naplníme zmesou dotuha vyšľahanej šľahačky. Uložíme do chladničky.
4.
Pred podávaním jemne posypeme práškovým cukrom alebo oblejeme trochou rozpustenej čokolády.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Ako pripraviť dokonalú roládu? S našimi radami to zvládnete vždy na jednotku
Pripraviť krásnu, vysokú a nadýchanú roládu bez prasklín je umenie. S týmito radami to zakaždým zvládnete na jednotku.
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...