Pridať recept

Dolmades s hrozienkami

ingrediencie

180 g
ryža
60 g
píniové jadierka
3 ks
mladá cibuľka
200 g
hroznové listy
2 ks
citrón
4 PL
olivový olej
100 g
hrozienka
kôpor
mäta
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
cukor

postup

1.
Vriacou vodou sparíme hroznové listy, necháme ich odkvapkať a osušíme. Zmiešame uvarenú ryžu s nadrobno pokrájanými mladými cibuľkami aj s vňaťou, píniovými jadierkami, bylinkami, vopred namočenými hrozienkami, osolíme, okoreníme a trošku aj osladíme.
 
2.
Takto spracovanou zmesou naplníme listy, zavinieme a rozložíme ich do zapekacej misky a prelejeme ich olivovým olejom a citrónovou šťavou. Potom ich prikryjeme a v predhriatej rúre budeme dusiť približne 40 minút. Ak to bude potrebné tak aj občas podlievame. Môžeme servírovať aj teplé aj studené.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...