Pridať recept

Pissaladiere

ingrediencie

Cesto

2 PL
olivový olej
300 g
múka
1/2 KL
soľ
21 g
droždie

Na povrch

4 ks
cibuľa
2 PL
olej
3 PL
biele víno
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
8 ks
paradajka
1/2 KL
tymian
1/2 KL
oregano
150 g
syr tvrdý
50 g
sardelový rez
150 g
čierne olivy bez kôstky
1 ks
vajce

postup

1.
Plech potrieme olejom. Do misy dáme múku s 2 lyžicami olivového oleja. Droždie rozmiešame v 160 ml vlažnej vody a pridáme do múky.
 
2.
Všetky prísady najskôr spracujeme v kuchynskom robote a potom ešte asi 5 minút cesto miesime na doske rukami. Rozvaľkáme ho na veľkosť plechu a vložíme doň. Prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút. Rúru predhrejeme na 250°C.
3.
Všetku cibuľu ošúpeme a pokrájame na tenké kolieska. Vo väčšom kastróle rozohrejeme olej a na strednej teplote cibuľu opražíme dosklovita. Zalejeme vínom, posolíme, okoreníme a rozložíme na cesto. Okraje necháme voľné asi na šírku prsta.
4.
Paradajky umyjeme, pokrájame na plátky a rovnomerne rozložíme na cibuľu. Posypeme ich syrom a bylinkami. Sardelky opláchneme, osušíme a pozdĺžne pokrájame na pásiky, ktoré rozložíme do kosoštvorcového vzoru na povrch pizze. Doprostred každého dáme olivu.
5.
Vajcia rozšľaháme s lyžicou vody a potrieme okraje cesta. Pissaladiere necháme ešte krátko kysnúť. Pečieme v predhriatej rúre 10-15 minút. Horúci koláč pokrájame a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Budú sa prepisovať dejiny gastronómie? Túto otázku si len nedávno položili viacerí odborníci po tom, ako...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.