Pikantná šošovicová nátierka
8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
červená šošovica
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
2
ks
paradajka
1/2
KL
mletý kmín
1
hrsť
petržlenová vňať
1
štipka
chilli korenie
1
štipka
soľ
trochu
olivový olej
trochu
strúhanka
postup
1.
Šošovicu uvaríme v osolenej vode domäkka. Po uvarení ju dôkladne precedíme, necháme odkvapkať všetku vodu.
2.
Cesnak a cibuľu nasekáme na drobné kúsky. Paradajky umyjeme, vyberieme jadierka a nakrájame na malé kocky. Cibuľu s cesnakom opražíme na troche oleja, kým nechytia zlatistú farbu. Pridáme paradajky a šošovicu a podusíme.
3.
Kašu zahustíme strúhankou, ochutíme chilli a soľou. Nakoniec prisypeme petržlenovú vňať. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.