Špenátové halušky s bryndzou
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
špenátové listy
300
g
polohrubá múka
200
g
syr Lučina
1
ks
vajce
300
g
bryndza
2
strúčiky
cesnaku
1
dl
mlieko
1
dl
olivový olej
voda
trochu
soľ
postup
1.
Špenátové listy umyjeme a rozmixujeme na čo najjemnejšie a najmenšie kúsky.
2.
Pridáme Lučinu, vajce, pretlačený cesnak, soľ a múku až vznikne hustá masa. Ak treba prilejeme vodu.
3.
Vo väčšom hrnci si necháme zovrieť osolenú vodu, do ktorej cez sitko prepasírujeme cesto. Počkáme až halušky vyplávajú na povrch, scedíme alebo postupne povyberáme z hrnca sitkom. Vložíme halušky do nádoby s olivovým olejom a zmiešame.
4.
Bryndzu zriedime s mliekom. Touto zmesou polejeme halušky.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.