Quiche zo zemiakov a póru
8
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
170
g
múka
1
KL
paprika
1/2
KL
soľ
3
stonky
tymian
4
PL
slnečnicový olej
1
ks
vajce
Plnka
350
g
zemiak uvarený v šupke
260
g
pór
60
g
syr Gruyère
2
PL
pažitka
60
g
roketa
2
ks
vajce
150
ml
mlieko
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
KL
mletá paprika
trochu
tuk
postup
1.
Na cesto premiešame múku so soľou a paprikou. Tymian opláchneme, osušíme, lístky obtrháme a pokrájame najemno. Pridáme do múky aj s olejom, vajcom, 1 lyžicou vody a vypracujeme hladké cesto. Sformujeme guľu, zabalíme do fólie a necháme odstáť 30 minút.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na plátky. Pór očistíme, umyjeme a pokrájame na tenké pásiky, ktoré varíme v 50 ml vody asi 5 minút. Scedíme a necháme vychladnúť.
3.
Rúru rozohrejeme na 200°C a formu potrieme maslom. Cesto vyvaľkáme natenko a vyložíme ním formu. Dno posypeme 30 g syra.
4.
Dno formy striedavo navrstvíme zemiakmi, pór, pažítku, roketu a zvyšný syr. Vajcia rozšľaháme s mliekom, soľou, čiernym korením ej paprikou a zalejeme plnku.
5.
Quiche pečieme v predhriatej rúre 10 minút. Teplotu rúry znížime na 180°C a pečieme ešte asi 35 minút. Koláč podávame teplý.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.