Pridať recept

Tuniské taštičky s tuniakom

ingrediencie

8 ks
jarná cibuľka
200 g
špenátové listy
3 PL
olivový olej
4 plátky
cesto filo
200 g
tuniak v konzerve
2 ks
vajce
1 KL
tabasco
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Mladé cibuľky umyjeme, očistíme a pokrájame na tenké kolieska. Špenát umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame nahrubo. V teflónovej panvici rozohrejeme 1 lyžicu olivového oleja a cibuľku opražíme dosklovita. Pridáme špenátové listy, necháme ich zvädnúť (asi 2 minúty) a dôkladne premiešame. Zeleninu dáme na cedidlo a necháme odkvapkať.
 
2.
Z cesta vykrojíme 24 koliesok s priemerom asi 12 cm. Vyznačíme si ich vodným pohárom alebo miskou a vykrojíme ostrým nožom, prípadne kuchynskými nožnicami. Kolieska naukladáme na seba a zabalíme do fólie, aby nevyschli.
3.
Vychladnutú zeleninu dôkladne vytlačíme a dáme do misy. Tuniaka dáme odkvapkať a rozdrobíme. Oboje pridáme do zeleniny a premiešame, podľa chuti posolíme a ochutíme čiernym korením aj tabaskom.
4.
Rúru predhrejeme na 200°C a plech vyložíme papierom na pečenie. Jedno koliesko cesta filo tenko potrieme olejom, naň položíme druhé a takisto potrieme olejom. Navrch dáme tretie a opäť potrieme olejom.
5.
Doprostred pripravených koliesok dáme 1 vrchovatú lyžicu plnky a kolieska preložíme na polovicu. Okraj trošku založíme a končekmi prstov v krátkych odstupoch dôkladne stlačíme, aby vznikol vlnkový vzor. Taštičku dáme na plech a zvyšné cesto spracujeme rovnakým spôsobom.
6.
Hotové tuniakové taštičky slabo potrieme zvyšným olivovým olejom. V predhriatej rúre pečieme 12-15 minút dozlatista a chrumkava. Horúce podávame so šalátom a čatní.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...