Okroška
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
ml
kyslá smotana
4
ks
nakladané uhorky
500
g
hovädzie mäso
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
2
ks
uvarené vajce natvrdo
1
liter
nálev z kyslých uhoriek
1
PL
horčica
cukor
soľ
cibuľová vňať
postup
1.
Uvarené mäso, biely a uhorky pokrájame na kocky. Pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu a prilejeme nálev z uhoriek.
2.
Najemno pokrájame žĺtky, premiešame ich s horčicou, smotanou, osolíme a ochutíme cukrom. Zmes pridáme do polievky a premiešame.
3.
Polievku necháme v chladničke dobre vychladiť a pred servírovaním môžeme do každej porcie pridať aj pár kociek ľadu. Na záver ju posypeme vňaťou jarnej cibuľky.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.