Sviatočná pečienka
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
teľacia pečeň
trochu
mlieko
1,5
šálky
ryža
3
ks
cibuľa
2
KL
kari korenie
3
šálky
slepačí vývar
4
ks
pomaranč
50
g
cukor
citrónová šťava
trochu
hladká múka
50
g
maslo
postup
1.
Pečienku pokrájame na plátky a na 1-2 hodiny ich vložíme do mlieka.
2.
Umytú ryžu, 2 pokrájané cibule, kari korenie a vývar necháme asi 15 minút dusiť pod pokrievkou.
3.
Z jedného ošúpaného pomaranča narežeme plátky a z ostatných vytlačíme šťavu.
4.
V malom hrnci rozpustíme cukor na hnedý karamel, pridáme maslo a zvyšok pokrájanej cibule v ňom na minútku speníme. Pridáme pomarančovú šťavu a citrónovú šťavu a 5 minút povaríme.
5.
Šťavu potom zahustíme múkou a vložíme do nej plátky pomaranča.
6.
Pečienku vyberieme z mlieka a obvyklým spôsobom opečieme.
7.
Podávame s kari ryžou, polievame pomarančovou omáčkou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.