Rizoto s hráškom a mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
g
cibuľa
50
g
tuk
ks
mletá červená paprika
250
g
bravčové pliecko
250
g
sterilizovaný hrášok
250
g
ryźa
50
g
tvrdý syr
postup
1.
Cibuľu očistíme, nakrájame najemno a speníme na tuku. Pridáme mletú červenú papriku, na kúsky nakrájané mäso a za občasného podlievania udusíme. Pridáme prepláchnutý hrášok a chvíľu ešte podusíme.
2.
Ryžu umyjeme, necháme odkvapkať a pridáme k mäsu. Osolíme., premiešame a zalejeme vodou aby siahala 2 cm nad ryžu. Prikryjeme a na miernom ohni udusíme do mäkka.
3.
Po 10 - 15 minútach vyskúšame či je mäso a ryža mäkké, a ak treba, ešte podlejeme trochou vody. Podávame posypané strúhaným syrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.