Pridať recept

FOTORECEPT: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou

Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

2 ks
jaternica
1 ks
klobása
300 g
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
1 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
1 PL
olej

postup

Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
 
1.
Šťavu z kyslej kapusty necháme odkvapkať.
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Medzitým si na oleji popražíme cibuľku.
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
3.
Keď začne chytať zlatistú farbu, pridáme kapustu a sprudka opražíme približne 1 minútu.
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
4.
Potom teplotu zmiernime a restujeme približne 7-10 minút. Osolíme a okoreníme. Kapustu pravidelne miešame, aby sa nám neprilepila. Mala by dostať krásnu zlatistú farbu.
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
5.
Klobásku si narežeme na kolieska, ktoré potom ešte prerežeme na polovice.
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
6.
Jaternicu narežeme a do každého zárezu vložíme jednu klobásku.
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
7.
Jaternice vložíme do zapekacej misy a pečieme v rozohriatej rúre pri 220 stupňoch približne 15 minút. Misu nemusíme vymastiť, pretože klobáska pustí šťavu :)
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
8.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.
Viete, prečo musíte dať jaternice do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú
Viete, prečo musíte dať jaternice pred pečením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú a sú krásne chrumkavé
Jaternice vždy krásne chrumkavé a bez prasklín? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte takéto krásne...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...