Pridať recept

Zapekané kačacie mäso s kelom

ingrediencie

1 ks
kačka
soľ
rasca
masť
10 dkg
slanina
1 ks
ružičkový kel
6 strúčikov
cesnaku
čierne korenie

postup

1.
Kačicu očistíme, osolíme, orascujeme a na masti upečieme. Mäkké mäso rozporcujeme.
 
2.
V slanej vode uvaríme ružičkový kel. Slaninu pokrájame na kocky, rozškvaríme, pridáme uvarený kel, roztlačený cesnak, okoreníme a opečieme.
3.
Potom pridáme mäso a všetko spolu zapečieme. Podávame so zemiakovými knedlíkmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plnená kačica pečeňou
VIDEO: Dokonalá, chrumkavá kačka
Dobre upečená kačka si vyžaduje trpezlivosť.
Chutná dilema: Hus alebo kačka?
Hus alebo kačka? Čo sa viac oplatí? Overené rady a tipy
Ak sa neviete rozhodnúť, nasledovné riadky vás určite navedú tým správnym smerom.
Pečená kačka
Jesenné hody: Ako využiť celú kačku?
Šikovnú gazdinku spoznáte okrem iného podľa toho, že v jej kuchyni nevyjde nič nazmar. Každú surovinu dokáže...
Pečená kačka na jablkách
Jesenná, pečená kačka: S jablkami a dusenou kapustou
Takto si predstavujeme poctivý nedeľný obed.
Kačacie prsia
Kačacie prsia: Pripravte ich na nové, delikátne spôsoby
Najchutnejšou časťou kačky sú nepochybne prsia. Tie sú hlavnou hviezdou viacerých gastronomických delikates. U...
TOP
Ako pripraviť naozaj výbornú kačku? Tajomstvo dokonale chrumkavej kačky odhalené, žiaden med! Stačí ju
Ako pripraviť naozaj výbornú kačku? Tajomstvo dokonale chrumkavej kačky odhalené, žiaden med! Stačí ju potrieť touto surovinou
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov na obľúbenú kačku...