Kurča s orechovou omáčkou na vimperský spôsob
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
1
ks
cibuľa
100
g
maslo
1
PL
hladká múka
5
PL
mleté vlašské orechy
citrónová šťava
1
ks
žĺtok
8
PL
smotana
postup
1.
Kurča rozdelíme na 6-8 menších porcií. Osolíme.
2.
Najemno pokrájanú cibuľu opečieme na polovici masla, pridáme kuracie mäso a opečieme ho rýchlo z obidvoch strán. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a dusíme, kým mäso nezmäkne.
3.
Mäkké vyberieme, šťavu zahustíme múkou, pridáme zvyšok masla, zriedime vodou a povaríme.
4.
Omáčku precedíme, pridáme orechové jadrá, citrónovú šťavu a smotanu rozmiešanú so žĺtkom. Prehrejeme, ale už nevaríme. Omáčkou polievame porcie kuraťa.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.