Šalátovo-smotanová polievka
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
mäsový bujón
150
g
maslo
cukor
soľ
4
tégliky
kyslá smotana
5
PL
olej
25
dkg
šunková saláma
1
ks
ľadový šalát
1
ks
cibuľa
postup
1.
Uvaríme si vývar z masoxu (cca 4 kocky, podľa návodu, do 3,5 litra vody). V panvici osmažíme na oleji šunku, vytiahneme ju von, do rovnakého oleja dáme rozpustiť kúsok masla a v ňom orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď začína mať cibuľa zlatistú farbu, pridáme nakrájaný šalát, prikryjeme pokrievkou a podlejeme trochou vody. Necháme dusiť 10-15 minút.
2.
Potom šalát (aj s cibuľou) zmiešame s vývarom a prevaríme. Vymiešame v miske smotanu s cukrom a soľou, podľa chuti, a zmiešame s polievkou. Znova mixérom vyšľaháme polievku a prevaríme ju. Nakoniec necháme na povrchu plávať nakrájané kúsky masla a dáme do polievky osmaženú šunku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.