Šalát z reďkoviek a mangoldu
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
zväzky
reďkovka
300
g
mangold
1
ks
červená cibuľa
2
ks
uvarené vajce natvrdo
Zálievka
3
PL
olej
1
ks
citrón
soľ
cukor
postup
1.
Nakrájame stopky mangoldu, chvíľku ho povaríme v posolenej vode, ale mali by zostať všetky chrumkavé. Scedíme a necháme odkvapkať. Reďkovky pokrájame na plátky a zmiešame ich spolu s mangoldom a pokrájanou cibuľou.
2.
So štipkou cukru a so soľou rozšľaháme citrónovú šťavu a postupne zašľaháme aj olej. Všetku zeleninu premiešame spolu so zálievkou a šalát necháme schladiť. Pred podávaním môžeme, ale aj nemusíme ozdobiť nakrájanými vajíčkami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.