Valašská kapustnica
nízka
náročnosť
ingrediencie
zemiaky
soľ
rasca
huby
kyslá kapusta
celé čierne korenie
bobkový list
mlieko
múka
nové korenie
postup
1.
Do vody dáme soľ, rascu a vsypeme do nej zemiaky pokrájané na hrubé kocky a pokrájané huby. Po 1/4 hodine pridáme kapustu, ktorú sme trocha pokrájali. Okoreníme čiernym korením, novým korením, pridáme bobkový list, soľ.
2.
Keď zemiaky zmäknú, prilejeme na zahustenie múku s mliekom alebo kyslú smotanu s trochou múky. K polievke podávame chlieb.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.