Pridať recept

Rebarborový koláč polievaný smotanou

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
nízkotučný tvaroh
8 PL
olej
8 PL
mlieko
1 ks
vajce
100 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
štipiek
soľ
400 g
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok
trochu
tuk na vymastenie

Plnka

1 balíček
vanilkový puding
500 ml
mlieko
50 g
krupicový cukor
1 ks
vajce
1/2 kg
rebarbora

Poleva

500 g
hustá smotana
3 ks
vajce
150 g
cukor
PL
práškový cukor

postup

1.
Pripravíme si cesto. Do veľkej misy dáme tvaroh, olej, mlieko, vajce, cukor, vanilkový cukor a soľ. Zmes trochu premiešame.
 
2.
V inej mise zmiešame múku s kypriacim práškom a dve tretiny vmiešame do tvarohovej hmoty. Až potom pridáme zvyšok múky. Všetko spracujeme na hladké cesto. Plech na pečenie potrieme tukom, naň položíme cesto a rozvaľkáme.
3.
Na plnku zmiešame pudingový prášok s 3 lyžicami mlieka. Zvyšok mlieka a cukor dáme do hrnca s hrubým dnom a necháme zovrieť.
4.
Prilejeme rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania necháme zovrieť. Potom hrniec s pudingom odstavíme. Vajcia vyšľaháme dopenista a vmiešame do ešte horúceho pudingu. Krém necháme vychladnúť.
5.
Rúru predhrejeme na 200°C. Stonky rebarbory umyjeme a ošúpeme tuhú vláknitú šupu. Potom rebarboru pokrájame na asi 4 cm dlhé kúsky. Na zaliatie rozšľaháme smotanu s vajciami.
6.
Vychladnutý vanilkový puding rovnomerne rozotrieme na cesto a naň rozdelíme pokrájanú rebarboru. Nakoniec povrch zalejeme smotanou s vajciami.
7.
V prehriatej rúre koláč pečieme asi 30 minút. Vyberieme ho a necháme vychladnúť. Pred podávaním ho môžeme posypať hrudkovým alebo práškovým cukrom a pokrájame na kúsky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.