Jablkové pité
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
100
g
práškový cukor
200
g
polohrubá múka
200
g
hladká múka
200
g
maslo
2
ks
vajce
1
PL
mlieko
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
prášok do pečiva
1
PL
citrónová kôra
Plnka
50
g
kryštálový cukor
1
KL
mletá škorica
2
KL
vanilkový cukor
1
kg
jablko
postup
1.
Cesto: V miske poriadne premiešame múku, prášok do pečiva, vanilkový a práškový cukor a citrónovú kôru. Potom pridáme vajcia, mlieko, zmäknuté maslo a zo všetkých surovín spracujeme cesto, ktoré musí byť celkom hladké. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme ho na pol hodinu do chladničky.
2.
Plnka: Očistíme jablká, postrúhame ich a zmiešame so všetkými uvedenými surovinami, ktoré sú potrebné na prípravu plnky.
3.
Plech vymastíme maslom a vyhrejeme rúru na 180°C. Potom cesto, ktoré nám odležalo v chladničke vyberieme a rozdelíme ho na 2 diely. Jeden diel vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske. Veľkosť by mala zodpovedať veľkosti plechu a prenesieme ho naň. Na cesto rovnomerne rozotrieme plnku a zakryjeme druhým dielom vyvaľkaného cesta. Potom koláč popicháme vidličkou a necháme ho piecť pol hodinu. Pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.