Veľkonočná mrkvová torta
12
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
mrkva
6
ks
vajce
300
g
kryštálový cukor
1
KL
citrónová aróma
75
g
hladká múka
2
PL
škrobová múka
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
150
g
mleté lieskové oriešky
150
g
mleté vlašské orechy
1
PL
maslo
Na ozdobu
100
g
marhuľový džem
350
g
marcipán
200
g
práškový cukor
červené a zelené farbivo
postup
1.
Mrkvu postrúhame najemno, žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, pridáme arómu, múku škrobovú múku, prášok do pečiva, mrkvu, orechy a sneh vyšlahaný z bielkov. Formu s priemerom 28 cm, vymastíme a vysypeme strúhankou, nalejem cesto a pečieme 55 - 60 min na 200 C. Korpus necháme vychladnúť.
2.
Marcipán zmiešame s cukrom a rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na tenko na cukrom poprášenej doske. Tortu potrieme džemom a potiahneme rozvaľkanou polovicou marcipánu. Zvyšný marcipán rozdelime na tretiny. Asi 2 tretiny zafarbíme červeným farbivom a 1 tretina zeleným. Z červenej vytvarujeme mrkvičky a zo zelenej vňať. Zo zvyšku zelenej môžme vytvoriť okolo torty pás trávy. Tortu môžme nakrájať.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.