Vývar z údeného mäsa
6
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
údené koleno
1
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
1
stonka
vňaťový zeler
1
ks
bobkový list
1
zväzok
petržlenová vňať
2
lístky
šalvia
4
ks
klinčeky
8
ks
celé čierne korenie
postup
1.
Do polievkového hrnca dáme koleno (môžeme použiť aj údenú šunku s kosťou, údené mäso) spolu s cibuľou pokrájanou na štvrťky, nahrubo pokrájanou mrkvou a so zelerom. Zalejeme 2,5 litra studenej vody. Na silnom ohni necháme zovrieť a pozbierame všetku penu.
2.
Pridáme bobkový list, petržlenovú vňať, šalviu, klinčeky a celé čierne korenie. Oheň zmiernime, aby sa polievka len slabo varila, prikryjeme a varíme 2 hodiny.
3.
Polievku precedíme do ohňovzdornej nádoby. Vyberieme mäso aj zeleninu. Polievku necháme vychladnúť a z povrchu pozbierame všetok tuk.
4.
TIP: Namiesto údených kostí môžeme použiť kosti z pečeného hovädzieho alebo baranieho stehna.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.