Pridať recept

Bravčové stehno na smotane

ingrediencie

600 g
bravčové stehno
štipiek
soľ
trochu
celé čierne korenie
60 g
slanina
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
1/2 ks
zeler
1 pohár
biele víno
1 KL
plnotučná horčica
200 ml
kyslá smotana
20 g
hladká múka

postup

1.
Mäso naklepeme, prešpikujeme slaninou a mrkvou, osolíme a okoreníme. V kastróle vyškvaríme obrezanú a pokrájanú masť zo stehna a zvyšky slaniny, pridáme pokrájaný zeler spolu s cibuľou a upražíme do svetložlta. Potom pridáme celé čierne korenie a horčicu, zalejeme polievkou alebo vriacou vodou, vložíme mäso a prikryté chvíľu dusíme v rúre.
 
2.
Neskôr mäso obrátime a neprikryté upečieme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zalejeme bielym vínom, zahustíme smotanou rozšľahanou s múkou, povaríme a precedíme na mäso, ktoré ešte 2 minúty v omáčke povaríme. Potom mäso vyberieme, pokrájame na plátky a polejeme omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...