Hovädzie rebro s chrenovou omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hovädzie rebro
podľa chuti
soľ
1/2
ks
cibuľa
trochu
celé čierne korenie
Omáčka
700
ml
mlieko
30
g
maslo
trochu
lúpané mandle
20
g
hladká múka
4
PL
šľahačková smotana
2
PL
chren
1
kocka
cukor
podľa chuti
soľ
postup
1.
Mäso umyjeme, zľahka naklepeme, vložíme do teplej osolenej vody, do ktorej sme pridali polovicu olúpanej cibule a niekoľko zrniek čierneho korenia, a pomaly uvaríme domäkka.
2.
Chrenová omáčka: Do mlieka pridáme čerstvé maslo, postrúhané olúpané mandle a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka vlejeme za stáleho miešania sladkú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, a na miernom ohni necháme zhustnúť. Nakoniec primiešame chren postrúhaný najemno, cukor a trocha soli. Keď je omáčka moc hustá rozriedime ju teplým mliekom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.