Nepečená jahodová mňamka s pudingovo-jablkovou plnkou pre moju lásku
12
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
okrúhle piškóty
4
ks
jablko
1
ks
Zlatý klas
1
ks
červené želé
1/2
kg
jahody
2
dl
voda
2
PL
cukor
1
štipka
škorica
1
KL
citrónová šťava
postup
1.
Na dno srdcovej formy poukladáme piškóty.
2.
Plnka: Uvaríme Zlatý klas podľa návodu. Zvlášť uvaríme 4 ošúpané, očistené a nadrobno nakrájané jablká s 2 dcl vody a 2 PL kryštálového cukru. Pridáme trochu škorice a šťavy z citróna podľa chuti a varíme jablká do mäkka.
3.
Uvarenú hmotu vmiešame do pripraveného Zlatého klasu a takto hotovú časť plnky nalievame na vrstvu piškót. Na plnku ukladáme druhú vrstvu piškót a znova zalejeme zvyškom plnky.
4.
Na vrch celej torty ukladáme polky jahôd a zalejeme pripraveným červeným želé. Tortu dáme vychladnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.