Liaty perník
10
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
dkg
práškový cukor
2
ks
vajce
3
PL
lekvár
2
PL
kakao
1
dl
olej
40
dkg
hladká múka
1
ks
kypriaci prášok do perníka
1
KL
sóda bikarbóna
4
dl
mlieko
100
g
čokoláda na varenie
30
g
stužený tuk
1
PL
olej
postup
Praskovy cukor, cele vajicka, 3 PL lekvaru, kakao, olej spolu vymiesat.
Pridat muku zmiesanu s kypriacim praskom do pernika + soda bikarbona a mlieko. Dobre vymiesat.
Cesto vyliat na vymasteny a mukou vysypany plech.
Piect v rure vyhriatej na 180 st. (teplovzdusna 160 st.) cca 25 min. Po vypnuti rury nechat v rure este 20 min.
Vrch kolaca potriet tenko lekvarom a poliat cokoladovou polevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.