Pridať recept

Polievka z hlávkovej kapusty

ingrediencie

140 g
kapusta biela hlávková
140 g
zemiaky
80 g
klobása
15 g
hladká múka
15 g
olej
5 g
maslo
rasca
pažitka
petržlenová vňať
soľ

postup

1.
Na oleji opražíme do ružova múku, zalejeme teplou vodou, rozšľaháme, osolíme a varíme asi 3 minúty.
 
2.
Kapustu očistíme, umyjeme a postrúhame na rezance, osolíme, pridáme rascu, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
3.
Obielené zemiaky pokrájame na kocky a uvaríme v rozriedenej zápražke. K uvareným zemiakom pridáme udusenú kapustu a pokrájané klobásy a ešte spolu povaríme.
4.
Naostatok polievku dochutíme, vylepšíme maslom a posekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce klobásky
Domáce klobásky – poradíme vám, ako ich pripravíte aj u vás doma!
Poctivé, domáce, najlepšie! Takto si ich môžete pripraviť aj vy.
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Kapusta patrí medzi naše najbežnejšie jesenné plody. Už pre našich predkov patrila medzi základné potraviny,...
Párky
Ako uvariť párky a klobásy, aby nepopraskali? Aj takúto jednoduchú vec možno pokaziť!
Zdá sa vám, že na tom nie je čo pokaziť? Omyl! Sú isté pravidlá, ktoré by ste mali dodržiavať, aby vám...
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...