Pridať recept

Rybacia paštéta v čínskej kapuste

ingrediencie

450 g
rybie filé
trochu
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
2 ks
vaječný bielok
1 ks
čínska kapusta
40 g
maslo
130 ml
bujón slepačí
2 PL
sójová omáčka

postup

1.
Rozmrazenú rybu nakrájame na kocky, zomelieme, osolíme, okoreníme, vmiešame vajce, žĺtok, dôkladne premiešame a odložíme do chladničky.
 
2.
Štyri veľké listy z čínskej kapusty necháme prevrieť v mierne osolenej vode, zlejeme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať. Bielky rozšľaháme, namočíme do nich kapustné listy a vytiahneme.
3.
Z mäsa urobíme štyri fašírky a zabalíme ich každú zvlášť do kapustného listu.
4.
Do hrnca s vriacou vodou vložíme paráčik, naň rozložíme kapustné listy, prikryjeme a v pare varíme asi 10 minút domäkka. Hrniec vezmeme zo sporáka a paštétky necháme ešte 10 minút dôjsť.
5.
Zvyšnú kapustu nakrájame na rezance, opražíme na polovici rozohriateho masla, posolíme a krátko podusíme. Do bujónu vmiešame sójovú omáčku a pri miernej teplote varíme dovtedy, kým sa polovica neodparí. Zvyšné maslo posekáme a metličkou vmiešame do omáčky, už nevaríme!
6.
Paštétu podávame s omáčkou, čínskou kapustou a so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať