Rybacia paštéta v čínskej kapuste
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
450
g
rybie filé
trochu
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
ks
vajce
1
ks
vaječný žĺtok
2
ks
vaječný bielok
1
ks
čínska kapusta
40
g
maslo
130
ml
bujón slepačí
2
PL
sójová omáčka
postup
1.
Rozmrazenú rybu nakrájame na kocky, zomelieme, osolíme, okoreníme, vmiešame vajce, žĺtok, dôkladne premiešame a odložíme do chladničky.
2.
Štyri veľké listy z čínskej kapusty necháme prevrieť v mierne osolenej vode, zlejeme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať. Bielky rozšľaháme, namočíme do nich kapustné listy a vytiahneme.
3.
Z mäsa urobíme štyri fašírky a zabalíme ich každú zvlášť do kapustného listu.
4.
Do hrnca s vriacou vodou vložíme paráčik, naň rozložíme kapustné listy, prikryjeme a v pare varíme asi 10 minút domäkka. Hrniec vezmeme zo sporáka a paštétky necháme ešte 10 minút dôjsť.
5.
Zvyšnú kapustu nakrájame na rezance, opražíme na polovici rozohriateho masla, posolíme a krátko podusíme. Do bujónu vmiešame sójovú omáčku a pri miernej teplote varíme dovtedy, kým sa polovica neodparí. Zvyšné maslo posekáme a metličkou vmiešame do omáčky, už nevaríme!
6.
Paštétu podávame s omáčkou, čínskou kapustou a so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.