Pridať recept

Zapekané cestoviny s brokolicou

ingrediencie

1 ks
brokolica
1 balíček
cestoviny
30 dkg
šunka
3 ks
tavený syr v črievku
tvrdý syr
125 g
maslo
1 ks
smotana na šľahanie
trochu
mlieko
soľ
vegeta
hladká múka

postup

1.
Do hrnca si dáme vodu a uvaríme cestoviny. V druhom hrnci si uvaríme brokolicu. Scedíme aj cestoviny, aj brokolicu. Zapekaciu misu vymastíme maslom a posypeme strúhankou.
 
2.
Poukladáme polovicu cestovín, na ne dáme kúsky brokolice, zasypeme šunkou, ktorú sme si nakrájali na rezance. Postrúhame syr, nakrájame naň maslo a dáme zvyšok cestovín.
3.
Uvaríme si syrovú omáčku - smotanu na šľahanie, pridáme mlieko (podľa toho koľko chceme omáčky). Zohrejeme a pridáme syr v črievku - necháme rozpustiť a dochutíme soľou a vegetou. Nakoniec zahustíme hladkou múkou.
4.
Túto omáčku potom vylejeme na zapekaciu misu s cestovinami a vidličkou popicháme, aby sa nám omáčka dostala všade. Na vrch nastrúhame syr a dáme do rúry. Pečieme kým sa nám nepripečie syr.
Zapekané cestoviny s brokolicou
Zapekané cestoviny s brokolicou
Zdroj: aNj3liQ
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
333NINJA600
3.9.2013 15:46 | |
+4 -0
ja som pridala aj karfiol!!
lujzika14
10.2.2013 13:36 | |
+6 -2
sú výborné naozaj :) ..do omáčky pridala dcéra karí korenie troška(rada vymýšla)aj s tým to je super.dakuje,za výborný recept
aNj3liQ
1.3.2013 09:43 | |
+4 -1
dobrý nápad :) vyskúšam :)
Podobné články
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...